5 tényező, melyre érdemes figyelni egy új vállalatirányítási rendszer bevezetésekor!

Úgy gondolja, hogy itt az ideje bevezetni egy vállalatirányítási rendszert, mely teljeskörűen támogatja vállalati folyamatainak gyors és egyszerű megoldását? Szeretne lépést tartani a technológiai újdonságokkal? Szüksége lenne egy olyan rendszerre, amely megkönnyítené a mindennapos munkavégzést? Mindezek ellenére tart a bevezetés kockázati tényezőitől?

5 tényező, melyre érdemes figyelni egy új vállalatirányítási rendszer bevezetésekor!

Ismerje meg a legfontosabb tényezőket és bonyolítson le biztonságos, költséghatékony rendszerbevezetést, mellyel számos munkaórát megspórolva tarthatja kézben egész vállalatát! Tapasztalataink alapján összefoglaltuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes átgondolnia a rendszerbevezetés előtt!

1. Ismerje meg a munkavégzés során felmerülő akadályokat!

Annak érdekében, hogy egy a vállalatirányítási rendszer teljesen támogatni tudja vállalati folyamatait, az első fontos lépés, hogy megismerje a mindennapi munkavégzés során felmerülő problémákat. Készítsen listát a munkavégzés során felmerülő problémák kapcsán, amelyeknek orvoslását várja a rendszerbevezetéstől!

2. Vonja be dolgozókat a bevezetési folyamat előkészítésébe!

Munkavállalói a legnagyobb szövetségesei, éppen ezért ők azok, akiket elsőként szükséges tájékoztatni egy új technológiai újdonság bevezetéséről. Ez nemcsak ellenállásuk csökkentésében segít, hanem abban is, hogy mélyebben megismerjük igényeiket, elvárásaikat egy új rendszert illetően, illetve azoknak a munkafolyamatoknak a problémáit, amelyekben ők dolgoznak nap, mint nap. Nem feledkezhet meg egy olyan kolléga kijelöléséről sem, aki a felmerülő elvárásokat megfelelően tudja kommunikálni a kivitelező felé, illetve legjobban átlátja a vállalat folyamatait!

3. Dobozos megoldások vagy egyedi fejlesztések

Nagyon fontos, hogy felmérjük, mennyire speciális megoldásokat kívánnak meg folyamatainak. Ennek mentén át kell gondolni, hogy elegendőek a kivitelező által nyújtott kész megoldások vagy egyedi fejlesztések szükségesek a vállalati folyamatainkra testreszabottan. Tartsa ezt szem előtt és találja meg a legideálisabb megoldást Ön és munkavállalói számára! Vegye fel a kapcsolatot a fejlesztő céggel és kérje tanácsukat!

4. Támogató kivitelező!

A rendszerbevezetés kockázatai között a pénzügyeken túlmenően kiemelten fontos a kivitelező cég kiválasztása! Könnyítse meg a bevezetés folyamatát egy olyan cég megbízásával, aki a rendszerbevezetés előkészítésétől egészen a dolgozók oktatásáig Ön mellett áll tanácsaival, több éves tapasztalatával! Kiemelten fontos a bizalom és folyamatos kommunikáció megléte! Kerülje el a felesleges nehézségéket, az új rendszer bevezetésének fő célja vállalati folyamatainak egyszerű irányítása, kézben tartása!

5. Készítse fel a kollégákat!

A bevezetési folyamat nem ér véget a rendszer kiépítésével! Kezelje kiemelten a kollégák oktatását. Meglehet, hogy az idősebb kollégákat megrémíti egy új technológia, kerülje el az ellenállást a rendszer alkalmazásának betanításával! Így minden munkavállaló megismerheti a saját területét támogató megoldásokat, melyek megkönnyítik a napi szinten felmerülő feladatok ellátását!